Çocuklarımız İçin Aldığımız Oyuncaklara Dikkat
Bundan 20 veya 30 yıl önce pek rastlanmayan plastik oyuncaklar günümüzde çocuklar açısından büyük bir sağlık tehdidi oluşturuyor. Bunun başlıca nedeni plastik oyuncaklar da kullanılan hammadde ve renklendirmek için alaşıma katılan boyalardır. Özellikle bebeklerin içgüdüsel olarak ağızlarına sürekli bir şeyler götürmeye çalışmaları tehlikenin boyutunu çok daha fazla ileri seviyelere taşıyor. Kimyasal içeriklerle dolu bu boyalar kalitesiz ve standart dışı malzemelerden oluşturulduğunda çok kolay bir şekilde vücuda geçerek bir takım tahribatlar yapabiliyor.
Markalı Ürünleri Bile Kolayca Taklit Ediyorlar
Dur durak bilmeyen taklit ürün furyasında belki de en insanlık dışı uygulama çocuk oyuncakları yoluyla bizzat çocukların hayatlarının riske edilmesidir. Dolayısıyla çocuklarımız için aldığımız oyuncaklara dikkat etmemiz hayati önem taşıyor. Her ne kadar oyuncakların belirli köşelerinde bir takım kalite standartları işaretleri olsa da bunların kolayca taklit edilebilmeleri mümkün olduğundan markalı ürünlerin bile bizzat yetkili satış noktalarından alınmasında büyük yarar bulunuyor. Uzun bir dönem yoğun bir şekilde temas halinde kalınması halinde başta kanser olmak üzere alerjik vakaların da aralarında bulunduğu birçok rahatsızlığa davetiye çıkardığı uzmanlar tarafından belirtilen oyuncaklar tehlike saçmaya devam ediyor.
Oyuncağın Boyasının Çıkıp Çıkmadığını Mutlaka Kontrol Edin!
Fakat illaki bir oyuncak alacaksanız bu oyuncağın özellikle plastik aksamı üzerine parmağınızı güçlü bir şekilde sürterek boyasının çıkıp çıkmadığını anlamanız pekala mümkündür. Tabi zamanla aşınan boyaların ilk etapta çıkması bazen söz konusu olmayabilir. Yine plastik oyuncakta bir süre kullanım sonrasında boyalarının olmadığını veya aşındığını görürseniz boyanın zamanla eridiğini anlayabilirsiniz. Oyuncaklarda kullanılan boya en fazla tehlike içeren madde. Çünkü özellikle çocukların zehirlenmelerine yol açan bu kalitesiz boyalar ağız yoluyla vücuda alınıyor. Dolayısıyla tahribatı da o ölçüde büyüyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en azından bu maddelerden korumak istiyorsak oyuncak deyip geçmemek ve hassas davranmak gerekiyor.