Ev hanımlarının not defterinde olması gereken ipuçları!
Sonbahar meyvelerini kış boyunca saklayabilmek için basit hileler.
Yeşil soğanı yıkayın, iyice kurutun (bir ön koşuldur), dilimleyin ve bir plastik şişe içine doldurup buzluğa koyun.
Mutfakta ya da balkon deposunda saklayın: avokado, kayısı, muz, narenciye, sarımsak, kivi, kavun, nektarin, soğan, armut, şeftali, erik, ananas, patates.
Buz dolabınıza koyun: elma, fasulye, çilek, brokoli, lahana, havuç, karnıbahar, kereviz, kiraz, mısır, salatalık, kabak, zencefil, üzüm, yeşil sebze ve mantar.
Maydanoz, fesleğen, kişniş, dereotu, kuşkonmaz suyun içine koyun, çiçek buketi gibi üstünü poşet ile kapatın ve buzdolabına koyun.
Yağlı otlar (kekik, biberiye, kekik) diğerlerden ayrı olarak depolamak gerekir, üstelik buzdolabında değil balkonda asılı olarak.
Patates elma ile birlikte saklanabilir, böylece onlar uzun süre gözlenmezler.
Taze otlar kekik, biberiye-zeytin yağ içinde dondurun, küp küp doğrayın ve sonra yemek pişirirken katkı maddesi olarak kullanın.
Marulu yıkayın, kurutun, bir cam kavanoza koyun, üstünü kağıt havlu ile kapatın ve tümünü streç film ile sarın. Kâğıt çıkan nemi emer.
Kereviz ve brokoliyi folyo ile sarın ve böylece buzdolabında saklayabilirsiniz.
Zencefili buzlukta saklayın.
Mantarları bir kâğıt torba içinde saklayın.
Çeşitli soslar ve macunları buzdolabınızda saklayın, önceden onların üstünü zeytin yağı ile serpmeyi unutmayın.
Soğanları eski çorapta saklayın, böylece onlar 8 aya kadar bozulmaz. Sonbaharı ve kışı kolayca dayanır. Hiçbir durumda soğanı ve patatesi birlikte saklamayın.
Olgunlaşmamış domatesleri bir kâğıt torba içinde bacaklarını aşağı çevirerek saklamanız tavsiye edilir. Olgunlarını aynı poşette, bacakları ile yukarı.