Hayal Gücünün Sınırı Yok!
Düşünen varlıklarda hayal gücü sınırsızdır. İşte insanoğlu bu sınırsız hayal gücüyle her şeyi yapıyor ve hayata geçiriyor. Yeter ki hayallerinizin dayanağı olacak veriler bulunsun.
• Örneğin elektrikle ısınan yollar. Şimdi şunu sorabilirsiniz “her şeyimiz bitti de elektrikle ısınan yollarımız mı kaldı? Biz kendimizi zor ısıtıyoruz” evet haklı olabilirsiniz. Fakat hiç düşündünüz mü -30 -40 derece soğukta kapanan yolları açmak için ne kadar büyük uğraş ve para harcıyoruz? Emin olun çok büyük paralar harcanıyor. Oysa her yere olmasa bile güneş panelleri ile sürekli kapanan yollar alttan ısıtma ile kapanmasına fırsat verilmeden ve ilave bir harcama yapmadan açık tutulabilir. Üstelik şu anki teknoloji ile direkt güneş ışığı olmadan havanın aydınlık olması bile güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmeye yetiyor.
• Rüzgârgülü ikinci bir yenilebilir elektrik enerjisi bakımından büyük bir potansiyel taşıyor. Sürekli HES yaparak doğanın dengesini alt üst etmeye hiç gerek yok. Hele ki nükleer enerji santralleri gibi en ufak yanlışlıkta başta bulunduğu ülkeyi sonra rüzgar yoluyla bütün dünyayı tehdit eden eski teknolojilere artık tevessül edilmemesi gerekiyor. Dünyada birçok nükleer kaza bunun en somut göstergesi. En yakında Fukuşima var mesela. Teknolojik balgamda müthiş bir potansiyeli bulunan Japonya bile böyle bir felaketi engelleyemedi. Bir deprem sonrasında yaşanan bu felaket asla unutulmalıdır.
• Aslında doğa bize nasıl elektrik üretmemiz gerektiği konusunda büyük tüyolar veriyor. Örneğin + ve – elektron yüklü bulutlar birbiri ile havada çarpıştığında muazzam bir elektrik enerjisi ortaya çıkıyor. Bunu pekâlâ bir yerde bu olayı taklit edebiliriz. Sözgelimi bir santral içerisine bir taraftan – (eksi) bir taraftan +(artı) elektronları buhar veya başka yöntemlerle kazan içerisinde buluşturup suni bir yıldırım oluşturabiliriz. Buradan çıkan enerjiyi kullanmamız olasıdır. Çünkü hayal gücünün sınırı yoktur. Yeterli miktarda mühendis, müteşebbis iş adamı, teknik alt yapı ve iş gücümüz var. Neden bunları değerlendirmeyelim?