Pes Etmemenin Önemi
Etrafımızda birçok insan görürüz birileri bir şeyler için gerçekten emek harcar, birileri yolun sonuna gelip geri döner ve bir diğerleri ise başlamadan bitirir.
Bir sınavınız var ve siz aylarca çalışmışsınız, didinmişsiniz, yol katetmişsiniz bir gün tam yolun sonuna gelmek için biraz daha uğraşmanız gerekirken yaptıklarınızın hiçbir şeye değmeyeceğini düşünürsünüz. İşte burası tamamen kırılma noktası. Neden mi?
Bu kadar yol gitmişken neden emeklerinizin karşılığını alamayasınız ki. Bu kadar çok uğraşırken demek ki kendinize yeteri kadar güvenememişsiniz, kendinizden emin olamamışsınız. Belki de bir adım daha atsanız o hayalini kurduğunuz üniversitenin, okulun bahçesinde oturuyor olabilirdiniz. Buna yolun sonuna gelip hedefe ulaşmadan pes etmek diyoruz. Bir diğer koşul da ise önünüzde yine çok önemli bir üniversite sınavı var. Üniversite sınavını kazanmak için de matematiğinizin gerçekten iyi olması gerekiyor. Siz kendinize dönüp baktığınızda eğer "Benim matematiğim kötü, ben bu üniversiteyi zaten kazanamam. Hiç de çalışasım yok." gibi bir cümle kurduğunuz zaman siz daha yola çıkmadan, o yolun kolay mı, yokuşlu mu, engebeli mi olduğunu bilmeden pes etmiş olursunuz.
Bu yazdıklarımı bir sonuca bağlarsak. Belirli bir yere kadar gelip son anda pes eden bir insanla, daha başlamadan pes eden insan aynıdır. Şimdi diyeceksiniz ki "Ne alaka? Biri uğraştıktan sonra vazgeçmiş diğeri de uğraşmadan başından vazgeçmiş." Hangi konu olursa olsun pes eden insanlar bir şeyleri yapabileceklerine inanmayan insanlardır. Pes etmeden devam eden insanlar ise bir şeyleri başarabilmek için emek verir. Belki emeklerinin karşılığını alır belki de alamaz ama şunu söylemek gerekir ki bir şeyin sonucu ne olursa olsun pes etmeden didinen insanlar eninde sonunda gitmek istedikleri yolun sonuna elbet giderler.
Pes etmeden yola çıkmanız ve o yola devam edebilmeniz dileğiyle.