SIGMUND FREUD VE HAYATI
1856 yılında, dünyaya gelen Sigmund Freud küçük yaşlardan beri hırslı bir karakteri olduğunu belli ediyordu. Doğduktan bir süre sonra Freud’un ailesi Viyana’ya taşındı ve Freud burada eğitimini tamamladı. Viyana Üniversitesi’nden tıp bölümünden mezun olan Freud daha sonra nöropatoloji bölümü üzerine doktora yaptı ve kendisi profesör oldu. 1800’lerin sonuna doğru ise ilk kez psikanalitik kuram kavramından bahsederek tarihe adını yazmayı başardı.
Freud küçük yaşlardan beri hırsıyla tarih için önemli bir karakter olacağını belli ediyordu. Çocukluğunda, annesinin ilk çocuğu olduğu için annesiyle arası çok iyiyken babasıyla o kadar iyi değildi. Annesiyle olan evliliği babasının ikinci evliliğiydi ve babasıyla aralarındaki ilişki mesafeliydi. Babasını neredeyse düşman olarak gören Freud bunun pişmanlığını babasını kaybettikten sonra yaşamıştır. Bu durum Freud’un bazı fikirlerini etkileyen durumlardan bir tanesidir. Kendisi bilinç, ön bilinç ve bilinçaltı kavramlarını incelemiştir. İnsanların bilinçaltında yer alan arzuların onları nasıl etkilediğinden bahsetmiştir. Aynı zamanda id, ego, süper ego kavramlarını da inceleyerek insanın nasıl sağlıklı olabileceğine değinmiştir. Ama ona göre hiçbir insanın tamamen sağlıklı olması mümkün değildir. Bunlar dışında da düş, sanat, gerçeklik kavramları ile ilgili de birçok görüşü vardır.
Sigmund Freud ve nişanlısı Martha Bernays 4 yıl süren nişanlılık döneminden sonra 1886 senesinde evlenmişlerdir. Freud’un bu uzun süren mutlu evliliğinden 6 çocuğu olmuştur. Aralarından en küçük olanı Anna, babası gibi psikanalatik kuram ile ilgilenmiştir. Kendisi de babası gibi kuramcı olarak, babasının gözünde daha farklı bir yere sahip oldu. O zamanlar Almanya Nazi yönetimine sahipti ve Almanya Avusturya’yı işgal ettikten sonra Freud ve ailesi Londra’ya gitti. Buraya taşındıktan bir yıl sonra, 83 yaşındayken 1939 senesinde yakalandığı kanser yüzünden hayatını kaybetti.
#sıgmund #kimdir #hayatı #freudkimdir #almanya #londra #bilgi #bilinc #blog #blogger #yazar #kitap #mars #sozumoki #bilincaltı #kavramlar #inceleme