Yalnızlıktan Aptallığa
Bireyler yalnızlaşıyor ve insanlık kavramı yok oluyor. Herkes bu durumdan şikayetçi fakat herkes yalnızlaştığına göre buna çare bulacak insanlarda kalmamaya başladı. Durumun sebebi çok açık. Kapitalist sistem ve sosyal medya. Kapitalist sistem ilk çıktığından bu yana her zaman bireyciliği savunmuştur. Kapitalizmin temelini oluşturan liberalizm bile bencilliği sonuna kadar savunur. Kapitalist sistem bugün öylesine güçlü ki dünyanın dört bir yanını kuşatmış durumda. Uluslararası şirketlerle ve teknolojisiyle ulusların kültürlerini yok etmeye başlamış. Bunların başında herkesin kullandığı sosyal medya geliyor. Sosyal medya öylesine bağımlılık yaratıyor ki insanda bu durumla alakalı psikolojik hastalıklar bile çıkmış durumda. Fotoğraf atınca kimse beğenmedi diye depresyona giren, sosyal medyada fotoğraflarını gördüğü zenginlerle kendi hayatına bakıp kendini boşlukta hissedip intihar eden insanlar.
Daha dün yardıma muhtaca yardım eden insanlar bugün yardıma muhtaç birini gördüğünde yardım etmek yerine elindeki telefonla kayıt alıyor. Sosyal medya hesaplarında öylesine yalnızlık kavramları popüler ki bu durum kişilerin bilinçaltına yerleşiyor. Herkes yalnızlıktan şikayetçi herkesin psikolojisi sırf bu yüzden bozulmaya başladı.
Gerçek hayattan öyle koptular ki ailelerinin yüzünü aynı çatı içerisinde görmeyen insanlar var. Ne de güzel kapitalist sistem öylesine işlemiş damarlarımıza aileyi, dostlukları, komşuluğu, yardımı, iyiliği unutmuşuz.
Durumun farkında değiliz ki bu durumu ortaya çıkaran sosyal medyada eleştiriyoruz ki popülerliğimiz artsın. Popülerlik ailesinin durumuna bakmadan kendini olmadığı durumda hissedip yapılmaması gereken şeyleri yapanlar. Buna örnekler vermek istiyorum maddi durumu çok iyi olmayan gençler ellerinde son model telefonla dolaşıyor. Arkasında bıraktığı zorlukların farkında bile değil. Ailesi sırf o telefonun borcunu ödemek için yediklerinden kısıyor ama bu durum çocuklarının umurunda değil.
Çocuklarının umrunda olan tek şey herkeste varken bende neden olmasın. Böyle insanlık tavırları var karşımızda. Herkes herhangi bir yerde fotoğraf çekip atıyor diye cebinde parası olmamasına rağmen oraya gidip fotoğraf çektirmeye çalışan insanlar. Tabii bu durum yine kapitalist sistemin işine yarıyor. Uluslararası şirketler ve genelde bunlar Amerika kökenli şirketler oluyor. Reklamları ile insanları etkiliyorlar ve kendilerine çekiyorlar. Cebinde yeterli parası olmayan insanlar popülerlik derdi ile oralara koşuşturuyor.
Örnek vermek gerekirse bu uluslararası şirkete Starbucks. Popülerliği olmayan bir yerde kahveye 3 4 lira veriyor diye şikayetçi olanları orada 10 lira verirken görürsünüz rahatlıkla.
Örneklerimle şunları söylemek istiyorum insanlar yalnızlaşıyor ve bu durum aptal bireyleri ortaya çıkarıyor.